Нашенци щъкали по широкия свят с килограми бяло

Двама български трафиканти с общо 14 кг кокаин бяха задържани съответно на летищата в Лима и Амстердам при съвместна международна операция
6 фев 2007 16:37,
Нашенци щъкали по широкия свят с килограми бяло
Общо 14 кг кокаин са задържани в акцията срещу двамата българи. Снимка: БГНЕС

Двама български трафиканти с общо 14 кг кокаин бяха задържани съответно на летищата в Лима и Амстердам при съвместна международна операция на Агенция "Митници", ГДБОП , Скандинавските правоприлагащи служби и полицейските органи на Холандия и Перу.

На 04.02.2007 г. на летището в Амстердам е задържан 32-годишния български куриер Т.Д., а на следващия ден на летището в Лима е заловена 39-годишната българка В.В. при отпътуването й от Перу за Амстердам.

И в двата случая “мулетата” са пренасяли кокаина в ръчния си багаж.

Заловените нарушители са куриери на международна наркогрупировка, организирана от нигерийци, по чието неутрализиране, българските митнически и полицейски власти работят активно през последните няколко месеца.

Само преди 15 дни, други двама българи бяха заловени с 1.2 кг кокаин на летището в Лисабон при друга международна акция с участието на специализираните звена за борба с наркотиците в Агенция “Митници” и ГДБОП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание